All-In-One Controller

Nu verkrijgbaar: Double Length Straight tracks


 

23,10

Excl. BTW: 19,09

Excl. BTW:
19,09
Model:
all-in-one-controller
Levertijd:
5 werkdagen
Omschrijving

Bediening van de controller

Nadat de voeding op de controller is aangesloten, hebben alle aangesloten onderdelen zoals spoorbomen en wissels de 'default state' (standaard status). Dat wil zeggen: spoorboom dicht of open, wissel links of rechts geschakeld. De default state kunt u zelf kiezen door de kabel om te draaien voor led's of een andere aansluiting te gebuiken voor de wissels. (Dit wordt ook nog toegelicht in de bijgevoegde handleiding)

Met de rode knoppen wisselt u de status: open/dicht, links/rechts.
LED's knipperen tijdens statusverandering

De controller heeft 2 modi:

  1. voor slagbomen
  2. voor wissels

Modus instellen: wissel modus

De controller start standaard in de wissel modus.

In de wissel modus hebben de wissels voorrang op spoorbomen en schakelen eerst
Beide detectoringangen gedragen zich op dezelfde manier en initiëren de statusverandering onmiddellijk bij treindetectie


Modus instellen: Spoorboom modus

Beide rode knoppen gedurende 2 seconden ingedrukt houden om naar de Spoorboommodus te gaan. De modusverandering wordt bevestigd door een knipperend statuslampje op de controller
In deze modus hebben de spoorbomen voorrang op wissels.

De detectoren werken samen: spoorbomen gaan dicht als sensor 1 een trein ziet. Als sensor 2 de trein niet meer ziet dan gaan ze weer open. Bij gesloten spoorbomen knipperen de led's afwisselend.

De detectoren werken samen en de verandering van de spoorboom gebeurt wanneer een van de detectoren een trein ziet en daarna, wanneer de andere detector stopt met het zien van de trein gaan de spoorbomen weer open.
Wanneer de slagbomen gesloten zijn, knipperen de LED's afwisselend.

Kleuren van de led's op de controller zijn zelf aan te passen met transparante ronde LEGO® 1x1 plates

Spannings aansluiting: USB micro B, Max. 5 volt 2.1 amp

Als u tijdens het gebruik een storing van de controller of de randapparatuur opmerkt, koppel de controller dan onmiddellijk los van de voeding!

Koppel de stroom af wanneer u bezig bent met het aansluiten van de onderdelen!


Let op: USB Stroom adapter is los verkrijgbaar! https://trixbrix.nl/control-amp-automation/voedings-adapter-5v-2-1a-usb


Automatiseer jouw treinbaan met de gave automatiserings producten van Trixbrix! Voeg aan jouw layout spoorbomen toe, die automatisch dicht gaan wanneer de trein eraan komt en weer open gaan als de trein voorbij is. Inclusief knipperende rode lampen voor bij de overweg. Of voeg wisselmotoren en seinen toe en laat treinen afwisselend een andere route rijden door gebruik te maken van de Trixbrix Trein Detector.

De All-in-One-Controller is het hart van het systeem. De controller is multi functioneel zodat deze gebruikt kan worden voor diverse scenario's en acties. Zo kun je met de controller wisselmotoren, seinen en spoorbomen bedienen. De trein detector bootst een druk op de knop van de controller na. 

Dit is spoor automatisering. Wissels en spoorbomen kunnen reageren op voorbij komende treinen maar de treinen moeten handmatig bediend worden. 

Aanvullende informatie:

Automation Manual
Automation F.A.Q. 

Zie ook:

Voedings adapter (5V 2.1A, USB)
Voedings doorlus kabel 40cm
4 wissels Starter Set (voor Trixbrix wissels)
Spoorboom Starter Set